ŽÁCI SI UPEVNILI VEDENÍ

 

 V Praze pokračovala třetím kolem žákovská Extraliga. Klackařům se podařilo navázat na úspěch v domácím prostředí, když dokázali podruhé za sebou zvítězit v extraligovém kole. Vítězství se rodilo dost těžce a především v sobotu kluci nehráli ani trochu podle představ trenérů. Naštěstí v neděli se výkon týmu opět proměnil a s kvalitními soupeři a nadhazovači přišla i hra, na kterou se již dalo koukat. Především útok začal v neděli předvádět dnes již obávaný vysoký standart a příchod prvního nadhazovače M.Preclíka ušetřil obraně řadu problémů V polovině soutěže tak žáci  vedou již s poměrně slušným náskokem extraligovou tabulku.

Klackaři – Břeclav                           10:1

 

 Kprvní z řady povinných výher stačil jen průměrný výkon, díky němuž je výsledek pro soupeře ještě lichotivý. Na nadhozu začal M.Zakouřil,dohazoval M.Kocourek.

 

Klackaři – Most ,,B“                        15:0

 

 Výrazně mladší hráči soupeře neměli šanci. Po dvou směnách vždy po šesti možných bodech přišel opět útlum a ztráta koncentrace a asi i motivace. Na nadhozu opět M.Kocourek.

 

Klackaři – Most ,,A“                        0:2

 

 V zápase o první místo ve skupině vyvrcholilo sobotní trápení. Zatím co soupeř nastoupil s prvním nadhazovačem, za Klackaře odházel celý zápas M.Zakouřil. Dva obdržené body nejsou jeho špatnou vizitkou, navíc oba body byly v podstatě vlastními góly. Soupeř se na mety a pro body dostal výhradně po laciných chybách obrany. Naopak minimálně o pět bodů se kluci sami připravili svou nedůsledností  v útoku a porážka byla po delší době na světě.

 

Klackaři – Spectrum Praha  8:3

 

 Zápas o postup do semifinále přinesl ještě horší podívanou, nežli ten předešlý. Soupeř, který v úspěch snad ani nedoufal byl poměrně dlouho ve hře, především díky katastrofálním

výkonům  v útoku v podání některých hráčů.

 

Klackaři – Ledenice                         7:1       semifinále

 

 Po protrápené sobotě přišel zápas, který snese nejpřísnější měřítko. Bezchybná obrana a tvrdý útok přes prvního nadhazovače soupeře(P.Jecha) přinesl body v každé z pěti směn a čerstvý M.Preclík nepouštěl Ledenice téměř na metu.

 

Klackaři – Most ,,A“                        7:3       finále

 

Hned první směna rozhodla o osudu zápasu.Nejdříve M.Jedlička svými zákroky ve vnějším poli vymazal útok silných pálkařů Mostu a následná smršť v útoku přinesla šestibodový příděl. Na snížení soupeře v polovině utkání na 6:1  Klackaři okamžitě odpověděli bodem na 7:1 po běžeckém výkonu střídajícího J.Smisitele. Komplikace přišly v poslední směně, kdy dolehla menší krize na M.Preclíka. Navíc i obrana začala chybovat, soupeř snížil na 7:3 a dostal i další hráče na mety. Nakonec ale kluci slabší chvilku ustáli a zápas dovedli do vítězného konce.

 
Podporují nás

Logo Královehradeckého Kraje

351px-kostelec nad orlici-znak.svg

nsa

kinsky

logo_mas_nad_orlici.jpg

logo-klinkercentrum