4.kolo 2.ligy kadetů

Na čtvrté poslední kolo základní části Klackaři vyrazili do Pardubic. Na hřiště se sjelo pouze pět družstev.  Systém byl jasný, každý s každým. Natěšení naši hráči nastoupili do utkání na pálce.  Obě družstva neměla tak kvalitní nadhoz. Byl to pálkařský souboj z tosu. Po první směně byl stav 1 : 1. V průběhu zápasu si Klackaři vybojovali náskok šesti bodů, který kontrolovali po zbytek zápasu.Klackaři : HK, 7 : 3.

kadeti - pardubice

Klečící zleva: Stanislav Fajgl, Vojtěch Špaček, Matěj Kroupa, Ondřej Ochoc, Jan Kroupa, Jakub Sejkora

 

Stojící zleva:  Tomáš Sejkora, Ondřej Šeda, Vojtěch Nepovím, Jan Hrabina, Zdeněk Sýkora, Filip Hartman 

V druhém zápase proti nám nastoupilo Tempo Praha. Soupeř měl velmi svižný nadhoz. Klackaři nasadili rychlého nadhazovače. Po první směně opět nerozhodné skóre 1 : 1. Pak to přišlo, Klackaři začali pálit a uhráli ve dvou směnách pět a šest bodů. Zaslouženě vyhráli 12 : 3. V posledním zápase dne proti Pardubicím se již mohlo rozhodnout, jestli budeme hrát finále, nebo ne. Klackaři začali zápas v poli. Dobrou obranou jsme soupeři povolili pouze dva body. Za to naši hráči hned v první směně skórovali plným počtem možných bodů ve směně, to je šest. Po zbytek zápasu již kontrolovali skóre na vítězných 10 : 4.

V neděli jsme nastoupili proti jasnému favoritu turnaje Joudrs Praha. Zápas jsme začali na pálce. Klackaři nechtěli zápas vzdát předčasně a snaha byla vidět na krásných odpalech. Bohužel neskutečné zákroky druhého metaře soupeře, nedovolili Klackařům skórovat. Pražané v první a třetí směně uhráli po dvou bodech. Naši hráči sice ve čtvrté směně snížili na 4 : 2, soupeř hned na začátku páté směny zvýšil skóre na konečných 9 : 2.

Po základní části jsme skončili na druhém místě a zahráli si finále opět s družstvem Joudrs Praha. Soupeř nasadil svoji nadhazovací jedničku. Tak rychlý nadhoz, není kolikrát vidět ani v soutěži mužů. Jako v předešlém zápase začali Klackaři na pálce. Výbornou obranou a se skvělým nadhazovačem naši hráči vedli do druhé směny 2 : 0. Ve třetí směně tým Joudrs odpálil několik nadhozů do dlouhého pole a otočil výsledek na 2 : 3. Naši hráči již nenašli sílu skórovat a těsně prohráli o jeden bod.

Klackaři obsadili celkové krásné druhé místo v turnaji. Družstvo složené na půl z žáků a kadetů,dokázalo hrát vyrovnané zápasy se soupeři, kteří jsou o hlavu větší a o tři roky starší. Celkově v druhé lize kadetů divize Východ, obsadili Klackaři bohužel až páté místo, pro jednu neúčast na turnaji v Praze. Mohou se zúčastnit 9. a 10. září mezidivizního turnaje o 7. až 12. místo. Velké poděkování patří řidičům a rodičům, kteří doprovázeli hráče na turnaj.

                 Konečné pořadí turnaje:                          kadeti - pohár

                   1. SK Joudrs Praha

                   2. SK Klackaři Kostelec nad Orlicí

                   3. Pasos Pardubice

                   4. Tempo Praha

                   5. Falcons Hradec Králové

 

 

 

 

 

 

foto: 

https://jenda29.rajce.idnes.cz/4.kolo_2.ligy_kadetu_-_Pardubice/

 

 
Podporují nás

Logo Královehradeckého Kraje

351px-kostelec nad orlici-znak.svg

nsa

kinsky

logo_mas_nad_orlici.jpg

logo-klinkercentrum