csa

Přihlašovací formulář



Vítězství kadetů v 2.lize

O víkendu 2.-3.6.2018 se kadeti Klackařů zúčastnili dalšího turnaje druhé ligy (Východ). V základní skupině jsme dostali za soupeře Joudrs Praha (vedoucí tým tabulky), Tempo Praha (třetí tým tabulky) a domácí HH Sezimovo Ústí. Na místo turnaje jsem dorazili po třech hodinách jízdy zhruba 1 hodinu před prvním zápasem.

Výstřižek

Prvním soupeřem byl tým Joudrs. Do utkání jsme nastoupili s myšlenkou se rozehrát na další dva zápasy. Zápas jsme začali v útoku. Oba týmy velice dobře bránili a body v jednotlivých směnách přibývali pomalu. Po třech směnách Klackaři prohrávali 4:1. V polovině čtvrté směny jsme se ale ziskem 4 bodů dostali do vedení. Při dohrávce Joudrs to dlouho vypadalo, že ubráníme nulu, ale nakonec se soupeři povedlo získat vyrovnávací bod a šlo se do tie-breaku. Zde se nám povedla pálka a získali jsme 4 body. V dohrávce jsme soupeři nedovolili žádný bod a tak jsme po směnách 1:0, 1:0, 2:1, 1:4 a 0:4 překvapivě vyhráli 5:9.

 Po jednozápasovém volnu jsme nastoupili proti domácímu týmu Hladových Hrochů. Dobrá práce na pálce z prvního zápasu pokračovala a obrana pracovala také dobře. Každá dokončená směna končila vyšším bodovým ziskem bodů a po směnách 4:1, 6:0, 1:0 a 0:1 (zde jsme už nevyužili možnost dohrávky) jsme zvítězili výsledkem 11:2. Hned následoval zápas s týmem Tempo Praha. Začali jsme v útoku. Tým si do tohoto zápasu přenesu formu z předchozím dvou zápasů a  o pět dobře pracoval na pálce. Obrana byla bez větších chyb. Po směnách 1:2, 0:4 a 0:2 jsme zápas vyhráli 1:8 a skupinu jasně ovládli. Pak jsme čekali, už celkem unaveni z celodenního vedra, na soupeře z druhé skupiny. A ten dorazil. Byl to tým Hradce Králové. A tak jsme nastoupili jako domácí k již čtvrtému zápasu v tomto dni. Unavený tým si formu podržel. Opět výborná práce, jak v útoku a obraně, dovedla tým po třech směnách (u čtvrté jsme již nevyužili dohrávku) 4:0, 6:0 a 6:0 k vítězství 16:0 a tím pádem k právu v neděli zabojovat o první místo.

 V neděli jsme po dopolední koupeli na místním koupališti v 14 hodin nastoupili do zápasu o první místo proti týmu Pasos Pardubice. Díky losu jsme získali právo domácích. V první směně obrana nedovolila soupeři skórovat. V útoku se povedlo udržet formu ze soboty a získali jsme 4 body. V druhé směně jsme povolili jen jeden bod. Bohužel náš druhý útok zůstal tentokrát bez bodu. Ve třetí směně soupeř získal dobrým odpalem rychle bod a chvíli na to při jednom autu obsadil druhou a třetí metu. Bylo třeba něco vymyslet a tým probudit, protože začal nějak uvadat. Jako nejlepší řešení byla změna nadhazovače. Místo Vojty Nepovíma šel na prkno Ondra Šeda. Změna se vyplatila, protože soupeři se ty dva body nepovedlo stáhnout. Náš útok kontroval ziskem jednoho bodu a udržel bodový rozdíl, který si vybojoval po dvou směnách. Ve čtvrté směně jsme ubránili útok soupeře bez bodového zisku. Naše dohrávka znamenala zisk 3 bodů. A byl konec. Po směnách 4:0, 0:1, 1:1 a 3:0 náš tým zápas vyhrál 8:2 a získal první místo.

 

Zhodnocení:

Všichni tři nadhazovači (Vojta Nepovím, Ondra Šeda a Vojta Špaček) odvedli super práci, bez chyb.

Obrana ve všech zápasech pracoval prakticky bezchybně. Několik chyb tam bylo, ale nebyli fatální a vždy se je podařilo ihned napravit.

V útoku jsem Klackaře nepoznával. Pokud byl nějaký pálkař aut (SO) tak to nikdy nebylo po prokoukaných třech nadhozech, ale po super práci na pálce. Holt občas nadhazovač soupeře vyhrál, ale v celém turnaji tato situace nastala snad jen 6x. Tým měl tak dobré odpaly ve všech zápasech, že se povedlo asi 10x udělat IPHR ( Inside the park homerun ). Díky plotu postavenému na vzdálenosti pro muže jsme přišli asi o 3 homeruny. Ale to nevadí.

Tímto děkuji Standovi za možnost ještě jednou si zkusit po delší době vést tým na turnaj. Pravděpodobně je to zase na dlouho naposledy.

Kluci, bylo mi ctí na tomto turnaji s vámi pracovat. Moc děkuji.

Konečné skóre bodů ve všech zápasech ve prospěch Klackařů v poměru 52:10 hovoří za vše.

Tento tým má velký potenciál a je jen něm, jak s ním naloží. Bez poctivého tréninku minimálně 2x týdně to nepůjde.

Jo a děkuji všem rodičům, kteří s námi tento víkend byli. Moc díky, byli jste super.

 

 Libor Fiala

Trenér „bez portfeje“, na volné noze bez týmu

 

 
Podporují nás

Logo Královehradeckého Kraje

351px-kostelec nad orlici-znak.svg

nsa

kinsky

logo_mas_nad_orlici.jpg

logo-klinkercentrum